header-image

Köszönjük az ágazatban dolgozó szakemberek munkáját!

Köszönjük az ágazatban dolgozó szakemberek munkáját!

A Magyar Víziközmű Szövetség ezúton szeretné kifejezni köszönetét és háláját az ágazatban dolgozó munkatársaknak, hogy nem csak „békeidőben”, de a vészhelyzet ideje alatt is kiemelten helyt álltak és biztosították Magyarország lakosságának a tiszta és jó minőségű ivóvizet, valamint a szennyvíz szakszerű elvezetését és tisztítását.

Nagy Edit a MaVíz főtitkára szeretne egyenként mindenkinek köszönetet mondani, de mivel ezt sajnos nem tudja megtenni, ezért nyilvánosan fejezi ki háláját és elismerését minden vízművesnek.

„Kedves Kollégák! Első szavam legyen ez: KÖSZÖNÖM!!! Köszönöm minden magyar nevében, hogy Önök az elmúlt időszakban mindent megtettek annak érdekében, hogy a háztartásokban, termelő üzemekben és az intézményekben elérhető legyen a kiváló minőségű csapvíz; hogy a sokszor emlegetett szappanos vízzel való alapos kézmosás kivitelezhető legyen, hogy ne kelljen zsugorfóliában hazacipelni a palackos vizeket, hanem bárhol és bármikor elérhető legyen a csapvíz! Sokan bele sem gondolnak: „ csak” kinyitják a csapot és folyik is a víz. Tudunk inni, főzni, zuhanyozni, virágot locsolni és még sorolhatnám, hogy mennyi mindent… pedig nem ilyen egyszerű ez és nagyon sok kéz és nagyon sok munka van amögött a pohár víz mögött, ami most bármelyikünk asztalán ott van. Köszönöm, hogy a szennyvíz szakszerű elvezetése és tisztítása sem okozott gondot ebben az időszakban; ebben az időszakban, amikor sokan felelőtlen módon tucatjával húzták le a wc-n az egyszer használatos maszkokat és gumikesztyűket… amikor megváltoztak a felhasználói szokások és a dugulások száma vészesen emelkedni kezdett. Köszönöm, hogy itt voltak, hogy mentek és elhárították a fennakadásokat, hogy minden zavaró körülmény ellenére továbbra is a hivatásuknak élnek és kitartanak.
Akiket mindenképp szeretnék még megemlíteni, azok a vízipar szereplői. Azon beszállító cégek, amelyeknek munkatársaival a szektor alkalmazottai együtt sírnak és együtt nevetnek. Ők szintén rendelkezésre állnak a nap 24 órájában azért, hogy ki tudják szolgálni a hirtelen felmerülő igényeket; ezen felül pedig ugrásra készen állnak, ha innovációról, fejlesztésről, újításról van szó.

Mindig is azt gondoltam, hogy ez egy nagy család, majdnem 30.000 taggal, kisebb és nagyobb közösségekkel, de egy szívvel. Most bebizonyítottuk és megmutattuk, hogy ez az egy szív együtt dobog, hogy legyenek bármilyen nehéz feladatok, hogy keserítsenek el bármennyire is a körülmények, mi kitartunk. Az árokásó munkástól a vezérigazgatóig minden egyes munkatársnak köszönettel tartozom, köszönettel tartozunk. Köszönet annak az anyának, aki a megváltozott körülmények között, a gyermekeit tanítva és nevelve, a háztartást vezetve, mindenkit ellátva a munkáját is hiánytalanul elvégezte, köszönet azoknak a kollégáknak, akik pihenőidőt nem ismerve, energiát nem kímélve rendelkezésre álltak és úgy készültek, hogy ha beüt a krach, akkor akár hetekre távol a családtól, izolálva és szeparálva állnak munkára készen. Nem tudunk elég hálásak lenni Önöknek, de kérem fogadják minden egyes magyar állampolgár nevében tőlem óriási köszönetünket.”

A főtitkár zárásként hozzátette:

„A fentiekhez kapcsolódva még néhány gondolatot szeretnék megosztani Önökkel. Köszönettel tartozunk a felhasználók felé is, hiszen alkalmazkodva a megváltozott szolgáltatási körülményekhez, sokan váltottak online fizetési módokra, türelemmel intézték ügyeiket on-line; reményeim szerint a felhívásoknak köszönhetően napról napra többen és többen viselkedtek környezettudatosan, ezzel kímélve a környezetet és a rendszereinket. Ne feledjék: a csapvíz a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer, bárhol és bármikor elérhető és fogyasztható. Nincs szükség felesleges egyszer használatos műanyag flakonokra, nincs szükség felesleges cipekedésre. Vegyük észre: a Föld jelzett!!! Éreznünk kell, hogy nekünk személyes szinten kell elkezdenünk az alkalmazkodást, a sokszor emlegetett környezettudatos viselkedést, hogy aztán nyugodt lelkiismerettel tudjunk tükörbe nézni és azt mondani, hogy én már elkezdtem, én már megtettem. Ennyin múlik. Egy apró, pici lépésen!”