header-image

Lakossági híreink

Véget ért a XV. Országos Ügyfélszolgálati Verseny

A Magyar Víziközmű Szövetség idén Kecskeméten, a Bácsvíz Zrt. társszervezésében rendezte meg a XV. MaVíz Ügyfélszolgálati Verseny és Értékesítési Konferenciát.

Interjút adott Kurdi Viktor az NRG Reportnak

A 40 hazai víziközmű-cégből 8-10 számára már a mindennapi működés biztosítása is gondot okoz. Ezen társaságoknak azonnali segítségre lenne szükségük ahhoz, hogy 2019 végéig ne váljanak fizetésképtelenné és továbbra is el tudják látni feladataikat - mondta el az NRG Reportnak Kurdi Viktor, a Magyar Víziközmű Szövetség elnöke, aki ugyanakkor lát pozitív jeleket is.

Befejeződött a XVIII. Országos Víziközmű Szerelőverseny

2019. szeptember 11-12. között szervezte meg a Magyar Víziközmű Szövetség az Érd és Térsége Víziközmű Kft.-vel közösen a XVIII. Országos Víziközmű Szerelőversenyt Érden és Herceghalmon.

Mikroplasztik a csapvízben?

A Magyar Víziközmű Szövetség az alábbiakban reagál a mikroműanyagokkal kapcsolatban megjelent sajtóhírekre.
A MaVíz, a magyarországi víz- és csatornaszolgáltató szervezetek, valamint a kapcsolódó vízipar, kereskedelem és oktatási intézmények társadalmi úton szervezett, önálló szakmai érdekképviseleti szervezete. A Szövetség kiemelt feladatának tekinti a magyarországi ivóvíz prezstizsének megóvása érdekében tett intézkedéseit.

Pótfelvételi 2019 a Víztudományi Kar képzéseire

A 2019. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás kiegészítéseként a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara pótfelvételit hirdet építőmérnöki, környezetmérnöki és vízügyi üzemeltetési mérnöki alapszakokon, közszolgálati ösztöndíjas (NEM ÖNKÖLTSÉGES) finanszírozási formában is nappali és levelező tagozaton.

Fizetnek a halászoknak a kifogott műanyagszemétért Görögországban

Egy görög vállalkozás 200 eurót (kb. 60 ezer forintot) ad havonta azoknak a halászoknak, akik vállalják, hogy a hálójukba akadt műanyagszemetet kiszedik a tengerből, ahelyett, hogy visszadobnák, írja az Euronews.

Együtt a vízbiztonságos Magyarországért! - A „Bökényi Nyilatkozat” megújítása

A Magyar Mérnöki Kamara, a Magyar Hidrológiai Társaság, a Magyar Víziközmű Szövetség, a Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetsége és a GWP (Víz Világ Part-nerség) Magyarország, Bökényben, 2006. augusztus 1-én nyilatkozatot adtak közre „Együtt a vizeinkért!” címmel. A nyilatkozathoz később csatlakozott a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség is.

A csapvíz a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer

A Magyar Víziközmű Szövetség újra szeretné megerősíteni azt a tényt, hogy ma Magyarországon a csapvíz a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer. A ma napvilágott látott pi-víz minőségéhez kapcsolódó cikkekre hivatkozva szeretnénk megnyugtatni Magyarország lakosságát és a sajót munkatársait is, hogy hazánkban a csapvíz kiváló minőségű és bátran fogyasztható.

Műanyagmentes július!

A Magyar Víziközmű Szövetség az idei évben is örömmel csatlakozik a műanyagmentes július kihíváshoz! Kapcsolódva a nemzetközi és a hazai projektekhez, a MaVíz is szeretné felhívni a lakosság figyelmét a környezettudatos viselkedésre és a műanyagmentes élet előnyeire!

Kiderült, ki képviseli hazánkat Stockholmban!

A Stockholmi Ifjúsági Víz Díjat (Stockholm Junior Water Prize, SJWP) 1997-ben alapították. Egyike a legelismertebb nemzetközi ifjúsági díjaknak a szakterületen. Védnöke a svéd koronahercegnő, Viktória, aki találkozik a döntő résztvevőivel és átadja a díjat a nyertesnek az évente megrendezésre kerülő stockholmi Víz Világhéten.