header-image

Lakossági híreink

Pótfelvételi a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karán

A 2020. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás kiegészítéseként a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara pótfelvételit hirdet építőmérnöki, környezetmérnöki és vízügyi üzemeltetési mérnöki alapszakokon, illetve nemzetközi vízpolitika és vízdiplomácia mesterképzési szakon közszolgálati ösztöndíjas (NEM ÖNKÖLTSÉGES) finanszírozási formában is nappali és levelező tagozaton.

Műanyagmentes július

A Magyar Víziközmű Szövetség az idei évben is örömmel csatlakozik a műanyagmentes július kihíváshoz! Kapcsolódva a nemzetközi és a hazai projektekhez, a MaVíz is felhívja a lakosság figyelmét a környezettudatos viselkedésre és a műanyagmentes élet előnyeire!

"MaVíz 30" - 30 éve a víziközmű ágazatért

1990. június 28-a volt a napja, amikor a Magyar Víziközmű Szövetséget megalapította a 33 víziközművet üzemeltető szervezet és 5 fürdő vállalat.

Sajtóközlemény - A budapesti ivóvízzel kapcsolatban

A Magyar Víziközmű Szövetség az alábbiakban reagál a napokban megjelent – a budapesti ivóvízzel kapcsolatos sajtóhírekre.

Köszönjük az ágazatban dolgozó szakemberek munkáját!

A Magyar Víziközmű Szövetség ezúton szeretné kifejezni köszönetét és háláját az ágazatban dolgozó munkatársaknak, hogy nem csak „békeidőben”, de a vészhelyzet ideje alatt is kiemelten helyt álltak és biztosították Magyarország lakosságának a tiszta és jó minőségű ivóvizet, valamint a szennyvíz szakszerű elvezetését és tisztítását.

Sajtóközlemény - Fontos teendők az élet újraindulásakor

A Magyar Víziközmű Szövetség – mint a magyarországi víziközmű-szolgáltatók szakmai érdekképviseleti szervezete – a napokban meghozott intézkedésekhez kapcsolódóan szeretné a lakosságot tájékoztatni, hogy milyen teendői, milyen feladati vannak most, hogy „újraindul” az élet Budapesten is.

Sajtóközlemény - Munkavállalói ismeretek kidolgozása és oktatása a víziközmű szektor tagvállalatai számára

A Magyar Víziközmű Szövetség 2019. szeptember 30-án sikeres pályázati anyagot nyújtott be a GINOP-5.3.5-18 kódszámú „Munkaerőpiaci alkalmazkodóképesség fejlesztését célzó tematikus projektek” című felhívásra. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg 2020. május 1-től, a megítélt támogatás összege 47 106 996 Ft, melynek mértéke a projekt elszámolható összköltségének 100 %-a.

Rendkívül fontos, hogy betartsuk a csatornahasználati illemtant!

A Magyar Víziközmű Szövetség újra a lakosság közreműködését kéri! Több hete tart már a veszélyhelyzet és napról napra fontosabb az, hogy a felhasználók környezettudatos viselkedést tanusítsanak az otthoni csatornahasználat során. Mondjuk is, hogy pontosan hogyan!

Április 22. - A Föld Napja!

A Föld Napja kezdeményezés minden év áprilisában felhívja a figyelmünket a Föld természeti környezetének megóvására. Azonban az idén ez a világnap is más megvilágításba kerül, hiszen olyan helyzetben talál Bennünket, amelyre nem is számítottunk!

Hazánkban a csapvíz továbbra is kiváló minőségű és bátran fogyasztható!

A Magyar Víziközmű Szövetség – mint a magyarországi víziközmű-szolgáltatók szakmai érdekképviseleti szervezete – ezúton tájékoztatja a tisztelt lakosságot az immár egy hónapja tartó veszélyhelyzethez kapcsolódóan arról, hogy hazánkban a csapvíz kiváló minőségű és bátran fogyasztható, Magyarországon még mindig ez a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer.