header-image

Lakossági híreink

XVI. Országos Víziközmű Szerelőverseny (Szeged, 2017.09.20-21.)

A Magyar Víziközmű Szövetség és a Szegedi Vízmű Zrt. szervezésében megvalósuló XVI. Országos Víziközmű Szerelőverseny célja, az ivóvízellátás területén dolgozó szakemberek elméleti és gyakorlati felkészültségének megmérettetése, hivatásszeretetének, szakmai elkötelezettségének erősítése, a csapvíz- fogyasztás és a víziközmű ágazat társadalmi elismertségének növelése volt.

130 tonnás, 200 méter hosszú zsírmassza zárja el a londoni csatornarendszert

Egy monumentális, 11 emeletes busznyi súlyú és két focipálya hosszúságú, zsírból, vécépapírból, nedves törlőkendőkből és más csatornahulladékból álló massza dugítja el a londoni csatornarendszert a brit főváros Whitechapel nevű, belvárosi negyedében.

Egyre kínzóbb hőséget jósolnak a tudósok Magyarországnak

Szomorú volt az idei nyár, a klímaváltozás előre jósolt következményei pontról-pontra teljesültek. Globálisan még két fok hiányzik a katasztrófához, de van még időnk megállítani – csak el kellene már kezdeni.

Tényleg káros az ásványvíz?

Egyesek szerint az ásványvíz számos negatív élettani hatással bír (növeli a csontok kálciumveszteségét, fogszuvasodáshoz vezet, káros a bélre és hízlal).

Sajtóközlemény

Hazánkban a szolgáltatott ivóvíz eredetét tekintve, 96 %-ban felszín alatti vízbázisokból származik, amelyet a szolgáltatók az általuk karbantartott hálózatokon keresztül juttatnak el a fogyasztókhoz. Ahogyan ezekbe a vízbázisokba az esetlegesen a felszíni vizekben fellelhető hormon és gyógyszermaradványok sem jutnak le, úgy a Szövetség álláspontja szerint a mikroplasztik részecskék sem tudnak az ivóvíz kitermelési helyének közelébe kerülni, hiszen a felszíni vizeink, illetve ezek a vízbázisok nem érintkeznek egymással.

Áder János Stockholmban köszöntötte a Junior Water Prize győzteseit

Az elkötelezettség, a kreativitás, a fiatalos lendület, az új tudományos eredmények összekapcsolása lesz a vízügyi szakemberek következő generációjának kihívása Áder János szerint. A köztársasági elnök ezeket a szempontokat ajánlotta a Junior Water Prize idei győzteseinek figyelmébe, amikor kedden este Stockholmban köszöntötte a díjátadón egybegyűlteket, a versenyen résztvevőket.

Virágba borult a világ legszárazabb sivataga

Egészen földöntúli hely a chilei Atacama-sivatag. Rendkívül ritka vendég errefelé az eső, sőt bármilyen csapadék, ezért az egész egy holdbéli tájra emlékeztet.

A víziközmű ágazatról és vízfogyasztásról

Kurdi Viktor, a Magyar Víziközmű Szövetség elnöke az Inforádió Aréna c. műsorában beszélt a víziközmű ágazatról és a vízfogyasztásról.

Csapvíz, vagy ásványvíz?

A hazai csapvíz kiváló!
A Kossuth rádió Napközben c. műsorának vendége Nagy Edit, a Magyar Víziközmű Szövetség főtitkára és Balogh Zsolt a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. műszaki igazgatója volt.

Csapvizet akart pénzért árulni a Coca Cola

Amikor a Pepsi sikerrel piacra dobta az Aquafina márkájú palackozott vizét, a Coca-Cola is úgy gondolta, hogy ideje belépni a piacra. 2002-ben megszületett a Dasani, a palackozott csapvíz, a Coca-Cola történetének egyik legnagyobb buktája.