header-image

XIII. Országos Ügyfélszolgálati Verseny

XIII. Országos Ügyfélszolgálati Verseny

A Magyar Víziközmű Szövetség és az Érd és Térsége Víziközmű Kft. közös szervezésében megvalósuló XIII. Országos Ügyfélszolgálati Verseny célja a víziközmű ágazatban az ügyfélszolgálaton dolgozó szakemberek elméleti és gyakorlati felkészültségének megmérettetése, hivatásszeretetének, szakmai elkötelezettségének erősítése volt.

2017-ben immár 13. alkalommal szervezte meg a Magyar Víziközmű Szövetség ezt a neves rendezvényt, amelyhez az idei évben az Érd és Térsége Víziközmű Kft. kapcsolódott be társszervezőként.

A verseny megrendezésével évről évre azt szeretné demonstrálni a Szövetség, hogy igenis szükség van az ágazatban dolgozó munkatársakra, szükség van az elhivatottságukra, a szakmai ismeretükre, a tudásukra.
A két napig tartó rendezvényen a 15 csapat képviselői mind elméletben, mind gyakorlatban bizonyíthatták rátermettségüket. A gyakorlati feladat során ügyfélkezelési feladatot kellett a munkatársaknak „eljátszani”, elméleti tudásukat pedig levélírásban, valamint egy 40 kérdéses szakmai tesztben kellett bizonyítaniuk.

A versenyt az Alföldvíz Zrt. csapata nyerte, második helyezett lett a DMRV Zrt., harmadik pedig a Bácsvíz Zrt. csapata.
A Szövetség az ágazat nevében szeretne köszönetet mondani a rendezvényen részt vevő - és az otthon maradt – ügyfélszolgálatos kollégáknak egyaránt azért, hogy itt vannak, hogy velünk vannak és a legjobb tudásukat adják nap mint nap, az ágazat jó hírének megőrzése érdekében.