header-image

Népi motívumok a közkifolyókon

Népi motívumok a közkifolyókon

A Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Sziget Utcai Tagintézménye a 2018. évi víz világnapjához kapcsolódóan, a vízivás népszerűsítése érdekében felhívást intéz a magyarországi általános iskolákhoz, hogy csatlakozzanak a Hímeskút akcióhoz!

Az akció keretében az általános iskoláknak lehetősége nyílik a környékükön található köztéri ivókutak „örökbe fogadására”, azaz megfestésére, díszítésére, lehetőség szerint saját tájegységük népművészeti motívumainak felhasználásával, természetesen az iskola diákjainak bevonásával. (A szükséges engedélyek beszerzéséről a himeskut.hu honlap üzemeltetője gondoskodik, a honlapon történő kapcsolatfelvételt követően.)

Javasoljuk, hogy a tanulók, tanulócsoportok – akár már a nyári szünidő folyamán - kutassák fel a megfelelő motívumkincset, készítsenek terveket, hogyan tudnák ezekkel díszíteni a környékbeli kutakat! A tényleges megvalósítás, a kutak megfestése az elképzelések szerint 2017. szeptember-októberében fog zajlani, a munkához a szükséges anyagokat a Poli-Farbe Kft. biztosítja.

A munkát érdemes dokumentálni, a „kész mű” fotóját pedig feltölteni a megfelelő felületre 2017. november 2-ig, hiszen az ezt követő sorsolás eredményeképp egy szerencsés intézmény egy iskola-felújításra elegendő / 500.000 Ft értékű festéket kap ajándékba, ugyancsak a Poli-Farbe Kft. ajándékaként!

A sorsolás eredményét 2018. március 22-én, a víz világnapja alkalmából hirdetik ki.

Bővebb információ:
http://www.himeskut.hu