header-image

"MaVíz 30" - 30 éve a víziközmű ágazatért

"MaVíz 30" - 30 éve a víziközmű ágazatért

1990. június 28-a volt a napja, amikor a Magyar Víziközmű Szövetséget megalapította a 33 víziközművet üzemeltető szervezet és 5 fürdő vállalat.

Több tervünk is volt a 30. évforduló méltó megünneplésére, rendezvényben gondolkodtunk, több megemlékezéssel - azonban a veszélyhelyzet elrendelése, az elmúlt hónapok és az ágazat jelenlegi helyzete átírták terveinket; emiatt most nem személyesen, hanem levélben és nem szóban, hanem írásban hangzanak el a köszönet szavai. Bízunk abban, hogy ősszel még sor kerülhet a személyes, közös ünneplésre, azonban most is szeretnénk megemlékezni, szeretnénk Önökkel közösen, virtuálisan ünnepelni.

Először is szeretnénk kifejezni köszönetünket az alapítóknak. Nagyszerű és szükségszerű ötlet volt, hiszen még ma is megvan a létjogosultsága a MaVíznek. Köszönet az eddigi összes elnöknek, hogy szívükön viselték egy ágazat sorsát, hogy mindig, minden körülmények között fontosnak tartották a vízműveseket, a szektort, és annak minden gondját, problémáját. Köszönet Papp Máriának, hogy 20 hosszú éven át főtitkárként mindenben segítette az elnökök és az elnökségek munkáját. Köszönet az elnökségek és a vízipari vezetőségek tagjainak, valamint minden munkatársnak, aki a bizottságokban, munkacsoportokban valaha is részt vett, hogy munkájával, tudásával hozzájárult az ágazat gyarapodásához, hogy energiát nem sajnálva a víziközmű szektort építse, gazdagítsa, ezáltal a messze földön híres magyarországi vízműves tudást, hazai know-howt erősítse.
Köszönet és hála minden vízművesnek, hogy ezt az ágazatot erősíti tudásával és hitével, hogy bármilyen körülmények is legyenek, még mindig kitartanak, még mindig velünk vannak.
Végül, de nem utolsó sorban köszönjük a Titkárság mindenkori munkatársainak a sok munkát, a lelkesedést és, hogy képesek voltak és még ma is képesek napról napra megújulni és az ágazatot szolgálni munkájukkal.

Mi hiszek a közösség összetartó erejében, hiszek a vízműves tudásban és abban, hogy a vízműves szív tényleg együtt dobban! Köszönöm, köszönjük az eddigi támogatást, számítunk Önökre a következő 30 évben is!

Örömmel és szeretettel küldjük mutatjuk be Önöknek a Szövetség munkatársai által készített kisfilmet, amelyet fennállásunk 30 éves jubileuma alkalmából állítottunk össze.

https://youtu.be/O9FfUOaQGGk