header-image

Kiderült, ki képviseli hazánkat Stockholmban!

Kiderült, ki képviseli hazánkat Stockholmban!

A Stockholmi Ifjúsági Víz Díjat (Stockholm Junior Water Prize, SJWP) 1997-ben alapították. Egyike a legelismertebb nemzetközi ifjúsági díjaknak a szakterületen. Védnöke a svéd koronahercegnő, Viktória, aki találkozik a döntő résztvevőivel és átadja a díjat a nyertesnek az évente megrendezésre kerülő stockholmi Víz Világhéten.

A döntőben az egyes országok versenyének győztese indulhat. A pályaművek olyan helyi, regionális, országos vagy globális témával foglalkozhatnak, melyeknek környezetvédelmi, tudományos, társadalmi, vagy műszaki jelentőségük van. A verseny nyelve angol és világszerte több ezer, középiskolai tanulmányokat folytató fiatal vesz részt évente ebben a szakmai vetélkedőben, amely a víz, illetve a környezet védelmének, a tudatosság felkeltésének kiváló eszköze.

A magyarországi versenyt a GWP Magyarország Alapítvány szervezi számos partnerszervezet segítségével és támogatásával, amelynek idén is a Magyar Víziközmű Szövetség biztosította a helyszínét.

2019 június 1-jén a hazai versenyt Kun Eszter, a szentendrei Móricz Zsigmond Gimnázium tanulója nyerte meg „GROWING PLANTS, GROWING MINDS WITH EDUCATIONAL AQUAPONICS SYSTEMS” című pályaművével, mely projekt célja egy élvezetesebb és praktikusabb, de ugyanakkor fenntarthatóbb, tapasztalat alapú oktatási rendszer kialakítása és bevezetése.

Szívből gratulálunk a nyertesnek!