header-image

Kérjük, otthonról intézze a víz- és csatornadíj számlájának kiegyenlítését!

Kérjük, otthonról intézze a víz- és csatornadíj számlájának kiegyenlítését!

A Magyar Víziközmű Szövetség ezúton kéri a lakosság közreműködését abban, hogy a kialakult helyzetben is viselkedjenek tudatosan és segítsék közreműködésükkel embertársaikat, valamint a víziközmű szolgáltatás biztonságos fenntartását.

Ahogyan arról már korábban a médiában Önök is hallhattak, a víziközmű-hálózat kiemelt jelentőségű infrastruktúrának minősül, a közegészségügyben kulcsszerepet tölt be, folyamatos rendelkezésre állása a személyi higiénia fenntartásának alapvető feltétele. Gondoljanak csak arra, hogy a sokszor hangsúlyozott szappannal történő alapos kézmosást milyen nehéz lenne kivitelezni csapvíz nélkül!

Szeretnénk felhívni a Tisztelt Fogyasztók figyelmét felelősségükre, kötelességükre, különösen a víz- és csatornadíjszámlák határidőre történő pontos befizetésére! Fontos, hogy mindenki – aki megteheti – maradjon most otthon, azonban a közüzemi számlák díjának megfizetése minden felhasználónak kötelessége, hiszen ezzel a szolgáltatás biztonságának folyamatos fenntartásához járulnak hozzá, tulajdonképpen fékezve a járvány terjedését is, ezáltal megvédve saját maguk és embertársaik egészségét!

Fontos kiemelni - különösen ebben a mindenki számára nehéz időszakban - , hogy postán való sorbanállás könnyen kiváltható , hiszen ma már minden szolgáltató rendelkezik on-line, vagy telefonos ügyfélszolgálattal, valamint a legtöbb helyen a számla befizethető elektronikus úton is. A hagyományos banki átultaláson és a csoportos beszedési megbízáson kívül igénybe lehet venni a Magyar Posta iCsekk szolgáltatását, vagy a szolgáltatók saját mobiltelefonos applikációját. Javasoljuk ugyanakkor a szolgáltató honlapján történő regisztrációt, amelyet követően további szolgáltatások is - mint mérőállás bejelentés, számlakezelés stb. - könnyebben igénybevehetők. Hangsúlyoznánk, hogy az ország különböző területein más-más szolgáltatók működnek, amelyek ügyintézési módjai, elérhetőségei eltérőek, ezért javasoljuk, hogy ügyintézés előtt minden esetben tájékozódjanak a helyi vízmű honlapján, telefonos ügyfélszolgálatán! (Az elérhetőségek a vízdíjszámlákon találhatóak).

Amire azonban mindenképp szeretnénk megkérni Önöket, az, hogy idős honfitársaiknak a bevásárlás mellett a víz és csatornadíj számlák befizetésében is segítsenek. Működjenek közre – akár az átutalás, beszedési megbízás, akár az applikáción (például iCsekken) keresztül történő számlafizetés elindításával. Az elküldött összeget a bevásárlólista elszámolásának végén is fel tudják tüntetni és el tudják kérni Tőlük. Ezzel kivédhető a postán történő sorbanállás, valamint a szolgáltatás is folyamatos és fenntartható marad.
Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a járvány idején különösen fontos, hogy határidőben térítsék meg a víz- és csatornadíjakat, hiszen ennek hiányában a szolgáltatók nem tudják megfizetni a közmű-dolgozók bérét, azoknak a névtelen hősöknek a munkáját, akik többek között az egészségügyi alkalmazottak, takarítók, a bolti dolgozók, a szemétszállítással foglalkozó munkavállalók mellett, 0-24 órában Önökért is dolgoznak. Teszik ezt azért, hogy minden otthonban elérhető legyen az egészséges csapvíz és megoldott legyen a szennyvíz szakszerű elvezetése és tisztítása.

Szeretnénk ismételten felhívni az Önök figyelmét arra, hogy az ivóvízbázisok többsége védett, amelyekből a járvány során is folyamatosan biztosítani tudja minden szolgáltató a jó minőségű, egészséges ivóvízet.

A kialakult helyzetre tekintettel legyenek körültekintőek Önök is, figyeljenek a környezetükre és egymásra!