header-image

A Magyar Víziközmű Szövetség (MaVíz) Egerben tartotta Igazgatói Értekezletét

A Magyar Víziközmű Szövetség (MaVíz) Egerben tartotta Igazgatói Értekezletét

2015. november 9-10-én Egerbe gyűlt a vízműves szakma, ahol az ágazat legfontosabb kérdéseit vitatták meg a szektor vezetői a Magyar Víziközmű Szövetség Igazgatói Értekezletén, amelynek a Heves Megyei Vízmű Zrt. volt a házigazdája.

Az Értekezleten megnyitó beszédet mondott Kurdi Viktor, a MaVíz elnöke és Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott, valamint Habis László, Eger MJV polgármestere.

Az eseményen Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő "Víz-biztonság-politika" címmel tartott nyitóelőadást, melyet dr. Makai Martina - az NFM helyettes államtitkárának - prezentációja követett a víziközmű-szolgáltatásról szóló törvény várható változásairól. Reich Gyula, az MMK Vízgazdálkodási és Vízépítési Tagozata elnöke a Kvassay Jenő Tervet ismertette az egybegyűltek előtt, majd az ágazat jövőjét tárgyaló kerekasztal beszélgetések következtek.

Az esemény második napján a Szövetség elmúlt 25 évére emlékeztek vissza Dr. Papp Máriának, a MaVíz első főtitkárának, Dr. Szőke Ferencnek a MaVíz első elnökének, Szekeres Istvánnak a MaVíz egykori elnökének és
Orbán Endrének a MaVíz Vízipari Tagozat alapító tagjának közreműködésével az ágazat jeles személyiségei.

A tanácskozás a 25 éves szövetség jubileumi rendezvénysorozatának zárása volt.

Videó

Fényképek